Iconische Grand Bazaar van Istanbul heropent op 1 juni

Vanaf 1 juni gaan de winkels van de historische Grand Bazaar van Turkije weer open. Dat heeft de voorzitter op 8 mei bekendgemaakt.

Fatih Kurtulmuş, voorzitter van de Beheerraad van de Grand Bazaar (Kapalıçarşı) gaf een interview, in het meer dan 500 jaar oude gebouw, over de nieuwe maatregelen.

De bazaar wordt beschouwd als ’s werelds eerste winkelcentrum. Op 23 maart moest het echter de deuren sluiten, door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Wereldwijd zijn daar al meer dan een kwart miljoen mensen aan gestorven.

Vanaf 1 juni gaan maar de helft van de 21 toegangsdeuren van het gebouw open, aldus Kurtulmuş. “we gaan op een gecontroleerde manier weer bezoekers toelaten.”

“Bij de opening op 1 juni zullen de bezoekers verplicht een masker moeten dragen en we zullen hun koorts meten. Ook zullen er regels voor sociale afstand gelden. Dagelijks komen er zo’n 150.000 mensen af op de iconische plek.

Zeven handelaars van de Grand Bazaar zijn overleden aan het coronavirus.

De Grand Bazaar is één van de populairste toeristische trekpleisters van Istanbul. Ze ligt in de oude stad en bestaat uit 61 overdekte straatjes en meer dan 3.000 winkeltjes.

Bron: Hürriyet

S.V.R.