Tijdens een operatie in Istanbul tegen Daesh werden door de politie 62 mensen, waarvan 58 buitenlanders, aangehouden op 17 verschillende adressen. De operatie ging afgelopen week door.

Onder de aangehouden mensen bevonden zich 4 Turkse burgers die in verband konden worden gebracht met gebieden die door ISIL bezet zijn. De politie nam veel digitaal materiaal en “organisatorische documenten” in beslag tijdens de invallen. De vier aangehouden individuen werden later naar een politiehoofdkantoor gebracht op de Vatanlaan in Istanbul.

De autoriteiten waren te weten gekomen dat de aangehouden 58 buitenlanders naar de bezette gebieden van ISIL zouden reizen om daar te vechten. De politie startte het nodige uitwijzingsproces voor de 58 verdachten.

Dodelijke aanslagen

ISIL heeft in het verleden verschillende dodelijke aanslagen georganiseerd in Turkije. De grootste dodentol was tijdens een vredesmanifestatie op 10 oktober 2015, toen er een dubbele zelfmoordaanslag werd gepleegd waarbij meer dan 100 mensen het leven lieten.

Naast operaties tegen jihadistische groeperingen in het buitenland, zijn ook voorzorgsmaatregelen aan de grenzen noodzakelijk om mogelijke aanslagen te verhinderen.

Hurriyet