Een Turks gezin dat in Duitsland woont, is van plan de Duitse politie aan te klagen wegens geweld tegen hun 13-jarige zoon omdat hij een verkiezingsposter zou hebben verscheurd.

Op beelden die op 12 april werden opgenomen, waren twee politieagenten te zien die Emirhan Altıntaş van achteren in de boeien sloegen, terwijl een van de agenten met zijn knie op de borst van de jongen drukte in de westelijke stad Duisburg.

In een gesprek met Anadolu Agency (AA) zei Ersen Altıntaş, de vader van Emirhan, dat een dergelijke behandeling door de politie van een 13-jarig kind niet kan worden getolereerd, ongeacht de reden.

“We zullen de zaak juridisch tot het einde volgen,” zei de vader die als machinist in Duisburg werkt.

Emirhan vertelde over het incident toen hij met zijn vrienden aan het rondhangen was en voor een kerk plotseling zijn evenwicht verloor en viel met een verkiezingsposter in zijn hand die hij probeerde vast te houden.

“Een vrouw die het incident zag, belde de politie. Ik ging met mijn vrienden naar het park en ging zitten. Een vrouwelijke en een mannelijke politieagent kwamen daar … de mannelijke politieman greep en sloeg me tegen de grond en drukte met zijn knieën op mijn nek.

“Ik kon niet ademen en had een black-out. Ze (politie) drukten op mijn armen en benen, en sleepten me over de vloer,” legde hij uit

De vader zei dat zowel de Turkse autoriteiten als de Turkse pers contact met hen opnamen na het incident, maar dat de Duitse autoriteiten en de pers het negeerden.

“We zullen deze zaak niet opgeven tot het einde, wat er ook gebeurt. We zullen zeker een aanklacht indienen,” voegde hij eraan toe.

Bron: Turkse media