Links: de 21-jarige Furkan Kocaman Rechts: Muhammet Emektar

Een man die verdacht wordt van de moord op een Turkse Erasmusstudent in Polen werd dinsdag door een Poolse rechtbank in beschuldiging gesteld.

Muhammet Emektar, die beschuldigd wordt van de moord op de 21-jarige Furkan Kocaman op 9 maart, werd veroordeeld in een geheim proces. Dat zegt de Turkse ambassadeur in Warschau in een interview met Anadolu Agency.

De Poolse autoriteiten hebben nog geen officiële informatie gegeven over het motief voor de moord, maar er gaan geruchten dat de 29-jarige verdachte een sympathisant van de terroristische groepering PKK is. Die zijn gebaseerd op herhaalde verklaringen van de familie van het slachtoffer.

Kocaman studeerde aan de Selçukuniversiteit in Konya, maar was op uitwisseling in het kader van een Erasmusprogramma. Hij werd aangevallen met een mes en zijn keel werd overgesneden in een winkelcentrum in Wroclaw.

Volgens medewerkers van de ambassade zal zijn stoffelijk overschot naar Turkije overgevlogen worden. Hij zal begraven worden in zijn geboorteplaats, in de centraal gelegen provincie Konya.

Sabah

S.V.R.