Brussel – De tent waar Remzi Kartal, een van de terroristenleiders van de PKK in België, een personferentie gaf staat er nog steeds. Slechts 2 dagen na de aanslag op 13 maart in Ankara werd deze tent opgezet.

Sterker nog, de tent die symbolen draagt van de terreurgroep wordt nu beschermd door de Belgische politie. ’s Nachts houden de politie en de aanhangers van terroristen samen wacht aan de tent.

De Belgische regering gaf toestemming aan de aanhangers van de terreurgroep om de tent op zetten hoewel België de PKK als terroristische organisatie erkend. Dit zorgde voor ophef in de Turkse gemeenschap in België. De tent werd dan ook recent afgebrand door Turkse nationalisten.

De tent werd leeggehaald tijdens de EU-Turkije top

Na reacties vanuit Turkije werden de terreursymbolen van de tent verwijderd en leeggehaald tijdens de top waar ook premier Ahmet Davutoglu aanwezig was. Na de top echter, werd de tent gewoon heropend.

Deze situatie lokte felle reacties uit van Turkse instanties, zo ook president Recep Tayyip Erdogan. De Turkse president reageerde:

“Ze zijn niet rechtvaardig, ze zijn niet oprecht. Ze reageren tegenstrijdig. Vandaag hebben ze de vlag en de posters verwijderd, wie beduvelen jullie.”

“Wees oprecht, wees rechtvaardig. Weet dat er geen Turkije, geen Turks volk tegenover jullie staat die jullie om de tuin kunnen leiden. Dit heet overgave aan terrorisme. Ze hebben zich overgegeven aan terrorisme.”
Ook premier Davutoglu had zich hier sterk over uitgelaten tijdens de persconferentie op het einde van de EU-Turkije top.

bron: Anadolu Agency