Vanmorgen rond 8 uur werd Brussels Airport opgeschrikt door twee ontploffingen. Het zou om twee aanslagen gaan. Voorlopige berichten spreken van verschillende doden en veel gewonden.  Rond 9.15 uur zou er een tweede aanslag gepleegd zijn in het metrostation van Maalbeek. Het dreigingsniveau in heel België werd opgetrokken naar niveau vier.

In de vertrekhal werd eerst geschoten, dan iets in het Arabisch geroepen. Pas daarna waren er twee ontploffingen. Een zou plaatsgevonden hebben aan de balie van SN Brussels Airlines, en een andere aan de rechterkant, nabij de balie van American Airlines. Dat melden verschillende getuigen.

Volgens de eerste berichten zijn er tientallen gewonden gevallen bij de explosie. De politie meldt ook minstens één dodelijk slachtoffer. Volgens verschillende bronnen is er sprake van 13 doden en 35 zwaargewonden, al werd dat nog niet bevestigd. Het provenciaal rampenplan is afgekondigd. In heel België geldt dreigingsniveau vier, meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

Bron: Nieuwsblad