Mahmut Arslan

De piloot van een vliegtuig dat op 5 februari van de startbaan afgleed, waardoor drie passagiers omkwamen en meer dan 100 gewond raakten, heeft de gevangenis verlaten maar zal nog huisarrest moeten uitzitten.

Het vliegtuig dat naar Istanbul vloog vanuit de Egeïsche provincie İzmir schoof tijdens het landen van de natte landingsbaan. Het toestel schoof zo’n 50 meter verder en de neus raakte bijna volledig gescheiden van de rest van de romp, die in vlammen uitbarstte.

Kapitein, Mahmut Arslan, werd gearresteerd en naar de gevangenis van Maltepe gestuurd kort nadat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen. Dit in kader van het onderzoek van het Openbaar Ministerie.

Als gevolg van het onderzoek dat tegen hem werd uitgevoerd, beval de rechtbank om Arslan in vrijheid te stellen onder voorwaarde van huisarrest. De piloot wordt nog steeds beschuldigd van “onvrijwillige doodslag en het veroorzaken van letsel”.

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk, maar de eerste bevindingen onthullen dat de crash mogelijk een gevolg is geweest van aqua-planning. Hevige regenval kan er voor zorgen dat de banden van het landingsgestel slecht in contact komen met de landingsbaan.

Hurriyet

O.A.

Politie arresteert piloot van Turkse luchtvaartmaatschappij voor nalatigheid