Hoewel sociale onthouding en zelfisolatie door de uitbraak van het coronavirus een norm zijn geworden, is een echtpaar in Turkije er toch in geslaagd een manier te vinden om de knoop door te hakken.

Terwijl de bruiloft industrie worstelt met de gevolgen van afgelaste en uitgestelde bruiloften, namen een Turkse man en een Russische vrouw de nodige voorzorgsmaatregelen en werden ze ondanks alles tot man en vrouw verklaard.

Getuigen, een trouwambtenaar en vier gasten woonden de kleine huwelijksceremonie bij van Murat Günarslan en Oksana Bats, die plaatsvond in Antalya. Voor de huwelijksceremonie werd eerst de temperatuur gemeten van alle aanwezigen. De mensen begroetten elkaar zonder enig contact en respecteerden de afstandsregel van 1,5 meter.

Het bruidspaar krijg na de ceremonie allerlei geschenken waaronder ook maskers, handschoenen en desinfecterende middelen. De bruidegom, Murat Günarslan, zei dat veel van zijn vrienden, evenals zijn familieleden, de ceremonie niet konden bijwonen vanwege de Corona-epidemie.

Voorzorgsmaatregelen

“Alle nodige voorzorgsmaatregelen werden genomen. We hebben de lichaamstemperatuur gemeten van onze familieleden en ook veel belang gehecht aan handhygiëne. Dit is de eerste keer in ons leven dat we maskers en handschoenen cadeau krijgen. Het was een zeer interessante ervaring,” zei hij.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft recent het bevel gegeven aan alle sociale gelegenheden, waaronder cafés, bioscopen, sportscholen en trouwzalen, om hun deuren te sluiten. Bars, disco’s en nachtclubs moesten eerder al hun deuren sluiten.

Sabah

O.A.