Via sociale media maakte de club bekend dat Yusuf Gunay het virus opgelopen heeft.

Op vrijdag testte Yusuf Gunay, vicevoorzitter van de Turkse voetbalclub Galatasaray, positief op het nieuwe coronavirus. Dat maakte de club via Twitter bekend.

“Yusuf Gunay, onze vicevoorzitter, werd preventief in het ziekenhuis opgenomen omdat hij positief testte op COVID-19.”  De club wenste de 55-jarige bestuurder een spoedig herstel toe.

Op maandag al geraakte bekend dat ook de andere vicevoorzitter, Abdurrahim Albayrak, en zijn vrouw Sukran, het virus opgelopen hadden. Ze waren toen al 6 dagen in behandeling en stelden het goed.

De club uit Istanboel is wel zwaar getroffen door het virus, want ook hoofdtrainer Fatih Terim is in het ziekenhuis opgenomen met COVID-19. Op woensdag stelde ook hij het goed.

“Ik heb zo’n mooie en bijzondere gevoelens. Ik voel elk gebed in mijn hart. Met al jullie gebeden en al jullie goede wensen zal ik slagen voor deze test. Ik voel me vandaag veel beter, als God het wil”, tweette de 66-jarige coach. Hij bedankte de fans voor hun steun. Op maandagavond had Terim bekend gemaakt dat hij positief had getest op het nieuwe virus.

Virus

Op donderdagavond waren in Turkije volgens het ministerie van Volksgezondheid 75 mensen aan het virus bezweken, en waren er officieel 3.629 besmettingen.

Het virus werd in december voor het eerst opgemerkt in de Chinese stad Wuhan. Sindsdien is het opgedoken in minstens 176 landen en territoria. Volgens gegevens van de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit zijn er wereldwijd officieel minstens 537.800 besmettingen gemeld. Meer dan 24.100 mensen zijn al aan het virus bezweken, hoewel ook minstens 123.300 mensen genezen zijn verklaard.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency)