De Turkse lagekostenmaatschappij herneemt eerst de vluchten naar Duitsland, vervolgens geleidelijk aan ook weer naar andere Europese landen

De Turkse lagekostenmaatschappij Pegasus Airlines hervat haar internationale vluchten. Dat heeft ze afgelopen vrijdag bekendgemaakt.

Na de tijdelijke opschorting van alle vluchten als onderdeel van de coronamaatregelen gaat Pegasus nu weer op Duitsland vliegen.

Vanaf 15 juni zal de maatschappij haar vluchten tussen Turkije en verschillende Europese landen geleidelijk weer hervatten.

In een eerste fase zijn de vluchten naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Engeland, Nederland, Frankrijk en België aan de beurt.

Geleidelijk aan zullen er meer landen bijkomen in de tweede fase, van zodra die door het Directoraat-Generaal voor de Burgerluchtvaart in Turkije worden goedgekeurd.

De binnenlandse vluchten werden op 1 juni al terug opgestart, na sinds 28 maart te hebben stilgelegen.

Pegasus werd in 1990 opgericht als luchtvaartmaatschappij. In 2005 werd het verkocht aan de Turkse Esas-holding en sindsdien is het de grootste lagekostenmaatschappij van het land geworden.

Pegasus Airlines heeft een vloot van 81 vliegtuigen en vliegt op 105 bestemmingen (33 binnenlandse en 72 buitenlandse) in 41 landen.

Bron: AA

S.V.R.