De Turkse ambassade in Islamabad heeft op maandag een receptie gehouden ter ere van de 95e Dag van de Republiek.

De Pakistaanse Minister van Defensie Pervez Khattak was de hoofdgast tijdens de ceremonie samen met vele andere diplomaten, parlementariërs, burgerlijke en militaire functionarissen, zakenmensen en religieuze geleerden.

De volksliederen van Turkije en Pakistan werden gespeeld en een cake werd ook opgediend voor de ceremonie.

“In naam van het volk en de overheid van Pakistan feliciteer ik het Turkse volk en de overheid op deze historische dag,” zei Khattak.

Twee landen maar een natie

“Turkije en haar groots volk zullen altijd een speciaal plek dragen in ons hart. Dat is reden waarom we altijd zeggen dat we twee landen maar een natie zijn,” zei hij.

Hij verwees naar de bezoeken van Turks president Recep Tayyip Erdogan aan Pakistan. Volgens hem waren de drie toespraken van Erdogan in het Pakistaanse parlement een unieke eer die de goede relaties tussen Ankara en Islamabad aantonen.

Hij verzekerde dat zijn land Turkije voluit steun blijft geven inzake de kwestie van Cyprus.

Turks ambassadeur in Pakistan, Mustafa Yurdakul, verwelkomde en dankte alle gasten. De ambassadeur las een boodschap van Erdogan voor waarin hij de dag een belangrijke mijlpaal noemde in de glorieuze geschiedenis van de Turkse natie.

Hij wenste de genade van Allah aan de heroïsche Turkse soldaten voor het verdedigen van hun moederland en uitte een grote dankbaarheid aan Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Turkse Republiek.

Delegatie van Turkse media

Een zeskoppige delegatie van Turkse mediamensen kwam ook aan in Pakistan op maandag voor een zesdaags bezoek. De delegatie werd hartelijk ontvangen door de Minister van Informatie Fawad Hussain Chaudhry.

“Vandaag is het 29 oktober, wat een historische dag is voor Turkije, en ik vier hier in Pakistan deze dag om mijn liefde en respect voor het Turkse volk en de Turkse overheid te tonen,” zei Chaudhry.

Hij sprak ook met de Turkse journalisten over de visie van premier Imran Khan en meende dat zijn overheid de huidige goede relaties met Turkije verder zou versterken.

Anadolu Agency

T.A.