Ankara – Hoofd van de in Doha gevestigde Internationale Unie van Moslimgeleerden (IUMS), Ali Qara Daghi, heeft de Ottomanen geprezen voor het verspreiden van de Islam en het beschermen van Palestina.

Zijn uitlatingen waren een reactie op de tweet van Abdullah bin Zayed Al Nahyan, minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, waarin hij een geliefde Ottomaanse commandant beledigde.

“De Ottomanen dienen te worden geëerd voor het opzetten van een grote moslimbeschaving en het verspreiden van de islam,” zei Qara Daghi.

Beschermen

Het hoofd van de grootste koepelorganisatie voor moslimgeleerden, zei verder dat de Ottomanen zich hebben ingezet om “het gezegende land Palestina” te beschermen en dat ze “dankzij Sultan Abdul Hamid II” geen enkele zandkorrel hebben opgegeven.”

Hij voegde toe dat tijdens de periode van het Arabisch nationalisme, Palestina – Jeruzalem en de gezegende Al-Aqsa Moskee inbegrepen – werd bezet door de zionisten.

De lokale bevolking

Nahyan retweette zaterdag een foto die suggereerde dat Fahreddin Pasha, Ottomaanse gouverneur van Medina tussen 1916 en 1919, de lokale bevolking misbruikte en hun bezittingen afnam.

Anadolu