De Turkse film Ayla gaat over de waargebeurde relatie tussen een Turkse soldaat en een Koreaanse wees tijdens de Koreaanse Oorlog. De film zal meeconcurreren op een prestigieus filmfestival in de V.S.

5 miljoen keer bekeken

Regisseur Can Ulkay zal mee concurreren op het 29ste jaarlijkse Palm Springs Internationaal Filmfestival. Het vindt plaats tussen 4 en 15 januari. Dit meldden de filmproducenten.

De film werd in de 8 weken dat het werd afgespeeld in Turkse cinemazalen, maar liefst 5 miljoen keer bekeken. Hij zal drie keer worden vertoond op het festival en twee extra keer voor studenten. De studenten krijgen het voornamelijk te zien voor hun opleidingen. Er worden in totaal 180 films uit 77 landen vertoond op het festival.

Een relatie tussen een soldaat en een weeskind

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over een Turkse soldaat, Sergeant Suleyman Dilbirligi, die de vijf jaar oude Eunja Kim onder zijn hoede nam tijdens de Koreaanse Oorlog. Dit vond meer dan 60 jaar geleden plaats.

Turkse troepen werden door de Verenigde Naties ingezet tijdens de Koreaanse Oorlog tussen 1950 en 1953. 774 Turkse soldaten kwamen om tijdens het conflict.

Volgens de persmededeling van de producenten worden er 45 films vertoond op het festival die zich hadden aangemeld om genomineerd te worden bij de 90ste Academy Awards. Ayla behoorde hier (jammer genoeg) niet toe.

Anadolu

LEES OOK: Vrouw van Turkse veteraan uit Koreaanse oorlog sterft uren na echtgenoot