Groep brengt vakantiegangers in gevaar door helikopter te laten landen op publiek strand in Marmaris (Turkije)

Een groep vakantiegangers in het Turkse Marmaris is met een helikopter geland op een openbaar strand, wat tot verbazing leidde bij de omstanders. De groep wilde lunchen in het Maris Hotel, zei politicus Ali Kıdık.

Een groep vakantiegangers heeft verbazing gewekt bij mensen die op een openbaar strand lagen uit te rusten, nadat ze met een helikopter op de plaats waren geland in de mediterrane badplaats Marmaris.

Op de beelden van het incident die op 13 juni werden gedeeld, is te zien hoe een helikopter van Bereket Energy op het openbare strand landde en daarmee de omwonenden in gevaar bracht.

De helikopter vervoerde naar verluidt twee zakenmensen naar het hotel, dat vanaf de grond of de zee bereikt had kunnen worden.

“De helikopter bracht klanten naar het Maris Hotel voor de lunch. Het is verboden om een helikopter op een strand te laten landen als er geen noodsituatie is. Hotels moeten helikopterplatforms hebben,” zei het lid van de gemeenteraad van Istanbul Ali Kıdık op Twitter.

“Wat voor sanctie gaat de Turkse burgerluchtvaartautoriteit in dit geval toepassen?” vroeg hij.

Journalist Fatih Altaylı vroeg de luchtvaartautoriteit ook of de praktijk rechtmatig is.

Aydem Energy, dat eigenaar is van Bereket Energy, gaf kort nadat de beelden tot verontwaardiging leidden op sociale media een verklaring uit waarin het zei dat de helikopter in 2020 was verkocht aan een technologiebedrijf.

Bron: Turkse media