Een universiteitsstudent die door zijn vergeetachtige zus in hun appartement was ingesloten, is dankzij behulpzame gemeentewerkers en de politie in Istanbul erin geslaagd om op tijd zijn examen af te leggen.

 

Volgens het nieuwsagentschap Demiroren werd de niet-geïdentificeerde student in de ochtend van 8 november door zijn buren gezien terwijl hij probeerde hun familieappartement te verlaten door het raam in de wijk Beyoglu.

Zijn zus had het appartement eerder verlaten en was de jongeman vergeten. Haar broer moest echter nog naar de universiteit voor een examen nadat hij wakker was geworden.

De student probeerde het appartement op de derde verdieping te verlaten vanuit het raam, maar hij geraakte vast op de vensterbank omdat het te hoog was om te springen.

Gelukkig merkte een team van gemeentewerkers die langskwamen de jongeman op. Met behulp van het uitschuifbare platform van hun vrachtwagen brachten ze de jongeman van de vensterbank naar beneden.

De student had nog meer geluk toen hij net op tijd op zijn universiteit aankwam voor het examen omdat een voorbijrijdende politieauto hem snel had meegenomen.

Hurriyet

T.A.