De noordwestelijke provincie Düzce, gelegen tussen Ankara en Istanbul, gaat weer open voor bezoekers als onderdeel van het normalisatieproces.

Nu miljoenen mensen in Turkije tegen het COVID-19 virus worden gevaccineerd, is het land begonnen met het opheffen van de beperkingen nu de dagelijkse gevallen blijven afnemen.

De noordwestelijke provincie Düzce van Turkije, bekend als de “stad van watervallen en meren”, werd een populaire bestemming voor natuurliefhebbers met het begin van het normalisatieproces te midden van de coronavirus pandemie.

Düzce, dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit grootsteden zoals Istanbul en Ankara, trekt dagelijks een groot aantal bezoekers nadat de autoriteiten de beperkingen van COVID-19 hebben versoepeld.

De ongerepte natuurlijke schoonheden die zich in de bossen in de hoge delen van de stad bevinden, waaronder de Aydınpınar en Güzeldere watervallen en het Efteni vogelreservaat, verwelkomen de gasten met al hun schilderachtige uitzichten en vredige zomerpracht.

Natuurliefhebbers trekken naar Turkije’s Düzce temidden van het normalisatieproces

Het toeristische gebied, waar het geluid van stromend water de beuken en haagbeuken begeleidt, biedt de bezoekers onverzadigbare uitzichten met een scala aan felle kleuren.

De burgemeester van Gölyaka, Yakup Demircan, vertelde Anadolu Agency (AA) dat de watervallen in de stad de meest populaire toeristische attracties in de regio zijn.

“Helaas hebben ons land en de wereld al bijna anderhalf jaar te maken met de coronavirus pandemie. We hebben de Güzeldere-waterval, de hoogste waterval van Turkije, schoongemaakt en aan onze gasten gepresenteerd.”

Door de toegankelijke ligging is de regio erg populair. “30 miljoen mensen kunnen onze waterval in slechts tweeëneenhalf uur bereiken,” zei Demircan.

Parel van de Zwarte Zee

Düzce’s vakantiestad Akçakoca, bekend als “de parel van de westelijke Zwarte Zee”.

Akçakoca, een district in Düzce, dat op slechts twee en een half uur van zowel Istanbul als Ankara ligt, biedt bezoekers vele mogelijkheden zoals wandelpaden, raften, speleologie, cultuur, zee en gastronomische tours.

Het is ook de thuisbasis van het Genuese kasteel dat op de tijdelijke werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Hoewel de oorsprong van het kasteel onbekend is, wordt het kasteel Genuees genoemd omdat Genuese handelaars het aan het begin van de 13e eeuw overnamen en het gebruikten voor hun handelsroutes.

Akçakoca heeft een 38 kilometer lange zeekust met ontelbare mooie stranden. Vooral de stranden Martı, Tersane, Bulaklı, Köy Hizmetleri, Değirmenağzı, Çınaraltı en Çuhallı Çarşı worden in de zomer het meest bezocht.

Voor avonturiers biedt Akçakoca een waaier aan mogelijkheden. De watervallen van Aktaş en Sarıyayla, waar elke tint groen in harmonie blijft hangen, zijn echte aanraders.

Bovendien wachten in de Kurugöl Canyon wandelroutes voor gevorderden en gevorderden op gretige wandelaars. Ook al kan de wandeling uitdagend zijn, tot het einde lopen om te genieten van het visuele feest van de watervallen is een lonende en onvergetelijke ervaring.

Suggestie voor vakantiebestemming: Akçakoca

Raften in Düzce

Arabische toeristen die hun zomervakantie in Turkije doorbrengen, genieten van het raften in de Melen Stream in Düzce.

Toeristen uit Qatar, Saoedi-Arabië en Irak stromen ieder jaar in grote getale toe op het 13 kilometer lange raftingparcours dat door het dorp Dokuzdeğirmen in het district Cumayeri loopt.

“Veel buitenlandse toeristen en Arabieren in het bijzonder, bezochten Düzce en de Melen stroom. Ze kwamen hier om te raften”.

Halis Eldagıstani, een Irakese toerist die de regio bezoekt, zei dat ze naar Düzce kwamen om raften te ervaren. Eldagıstani zei dat ze een geweldige tijd hadden.

Toeristen, voornamelijk afkomstig uit Qatar, Saoedi-Arabië en Irak, brengen hun tijd door op het 13 kilometer lange raftingparcours langs de Melen-stroom.

“Turkije is erg mooi. Zo ook Düzce. We kwamen naar de stroom, zagen veel mooie plaatsen en hielden van raften hier. We houden van de mensen in deze stad en ze behandelen ons heel goed. Overal is het erg groen en ongelooflijk mooi,” zei hij.

Top 10 rafting bestemmingen in Turkije

Çoruh rivier – Artvin
Fırtına Stroom – Rize
Dalaman Stroom – Muğla
Manavgat Stroom – Antalya
Melen – Düzce
İkizdere – Rize
Munzur – Tunceli
Köprüçay – Antalya
Bekili-rivier – Denizli
Rivier Zamantı – Kayseri

Bron: Sabah