Het onbewoonde Suluada in Turkije betovert met heldere zee, wit strand

Het Turkse Suluada in de zuidelijke provincie Antalya is een van die bestemmingen die je naar binnen lokt met haar prachtige heldere water en witte strand.

Het onbewoonde eiland kan alleen per boot worden bereikt en biedt een geweldige gelegenheid om te zonnebaden, te zwemmen of gewoon van het uitzicht te genieten.

Turkije heeft veel stranden te bieden en de meeste zijn opengesteld voor het publiek.

Gelegen in het Kumluca district van Antalya, is het geen verrassing om deze plek te vinden als een juweeltje voor verborgen stranden.

Terwijl Antalya heeft een van de mooiste stranden in heel Turkije, kan deze worden beschouwd als een runnerup.

Maar dat is niet alles wat dit eiland te bieden heeft: Enthousiastelingen van diep water soloing hebben de plaats ontdekt en genieten zowel van de klim als de diepe duik in het koele water.

Sommige boten die toeristen naar het eiland brengen, liggen afgemeerd aan de rotsen.

Een speedboot vaart dicht langs de kliffen in Suluada, Antalya, Turkije.

Naar de Malediven gaan en in het turquoise water duiken is waarschijnlijk ieders droom. Maar om van wit zand en turkoois water te genieten, hoeft u niet helemaal naar de Malediven te gaan: huur gewoon een boot en bezoek Suluada.

De zuidelijke provincie van Turkije, Antalya, staat bekend om zijn stranden en ongeëvenaarde zee en verwelkomt miljoenen toeristen van over de hele wereld.

Maar ondanks het feit dat het een populaire zomerbestemming is, zijn er nog steeds verborgen natuurlijke wonderen die slechts bij weinigen bekend zijn.

Een van deze plaatsen is Suluada, waar toeristen alleen per boot kunnen komen. Elk jaar gaan honderden boten voor anker bij de kust van Suluada om te genieten van de Malediven-achtige stranden.

Het eiland heeft twee stranden en het is een van de populaire bestemmingen van blue cruises. De boottocht naar het eiland vanuit het stadscentrum duurt ongeveer 45 minuten.

De stranden van het eiland staan bekend om hun schone water, wat een trekpleister is voor de toeristen.

Voor avonturiers biedt Suluada meer dan turquoise wateren en witte stranden. Het eiland heeft talrijke onderwatergrotten die open zijn voor verkenning.

De grotten staan bekend als “Love Caves,” en de toeristen kunnen er onderdoor zwemmen en kleine pod-achtige poelen ontdekken en genieten van de natuur op zijn best.

Bron: Sabah