De Turkse lage-kostenmaatschappij Onur Air hervat op 26 juni haar binnenlandse vluchten. Internationale vluchten worden op 15 juli hervat. Dat maakte het bedrijf op 16 juni bekend via een verklaring.

Nadat op 28 maart alle vliegverkeer werd geschrapt  vanwege de coronacrisis, hervat Onur Air haar activiteiten met bijkomende veiligheidsmaatregelen. Vanaf 26 juli zal de luchtvaartmaatschappij 1 keer per dag vliegen tussen Istanboel en Antalya, en tussen Istanboel en Trabzon. Naar Bodrum komt er 4 keer per week een vlucht.

CEO Teoman Tosun verklaart dat de veiligheid van de passagiers de hoogste prioriteit heeft, terwijl het bedrijf de prijzen zo laag mogelijk wil houden.

“Onze vliegtuigen worden ontsmet volgens de nationale en internationale hygiënenormen. Zo hopen we de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan”, stelt hij.

Door de coronacrisis lag het toerisme sinds maart stil. Al snel sloot Turkije haar grenzen voor vliegverkeer en andere vormen van transport.

Tijdens de 1ste week van juni werden binnenlandse vluchten bij de nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines, haar joint venture SunExpress, en de grote lage-kostenmaatschappij Pegasus hervat.

Dit ging voornamelijk over vluchten tussen de grotere luchthavens, en was mogelijk door de versoepeling van de coronamaatregelen.

Het was de bedoeling dat de luchtvaartmaatschappijen vanaf half juni weer op beperkte schaal internationale vluchten zouden organiseren, maar er is nog toestemming nodig van nationale en internationale autoriteiten.

book.onurair.com

K.L.

(Bron: Sabah)