Politieagenten in New York (NYPD) hebben samen met Turkse en Amerikaanse ngo’s, een herdenkingsceremonie bijgewoond op Times Square voor hun Turkse collega’s die gestorven zijn tijdens de aanslag in Istanbul op 10 december. PKK-terroristen hadden er een autobom tot ontploffing gebracht waardoor 44 mensen het leven lieten, waaronder 36 politieagenten.

De agenten van het New York corps deden mee met de ceremonie uit solidariteit. Velen hadden dezelfde boodschap “de wereld moet zich verenigen in de strijd tegen terrorisme”.

Ali Hammutoğlu, een New Yorkse politieagent van Turkse origine, veroordeelde de aanslag die het leven kostte van talloze burgers.

new-york-polisi-times-meydani-nda-istanbul-9074403_5917_o-jpg

Mustafa Tuncer, de voorzitter van de Turkse Ondernemers en Industriëlen Vereniging (MÜSİAD), wilde een hulde brengen aan de gestorven agenten en hun heldhaftigheid. “Als Turken in de V.S. zullen wij er alles aan doen, zodat de Turkse eenheid niet uiteenvalt door deze terreurgroepen.”

De mensen die zich aansloten bij de herdenkingsceremonie droegen allen foto’s van de overleden politieagenten terwijl ze kaarsen brandden en kransen neerlegden.

nypd-solidair-met-turkse-politie

Sabah