“Salt Bae” beschuldigd van fooi-stelerij

Nusret Gökçe, eigenaar van de befaamde Turkse steakhouse-keten Nusr-Et, wordt beschuldigd van fooi-diefstal door de werknemers van zijn restaurant in New York.

Gökçe die wereldwijd bekend is als “Salt Bae” vanwege zijn zoutstrooi-vaardigeheden, heeft in een gesprek met Cengiz Semercioğlu van Hürriyet, alle beschuldigingen ontkend. “De fooien van mijn werknemers raak ik niet aan. Ik heb dit nooit gedaan en zal dit nooit doen,” zei de 36-jarige restauranthouder.

Een rechtbank in Manhattan heeft Gökçe veroordeeld tot een betaling van 230.000 dollar aan vier obers die hij destijds heeft ontslagen uit zijn restaurant in New York. Volgens sommige bronnen werden de obers ontslagen omdat ze vragen hadden gesteld over verdwenen fooigelden.

Gökçe benadrukte dat hij een boete moest betalen omwille van het ontslag van de 4 werknemers. Hij zei dat er geen link was met een mogelijk fooi-dispuut. “Ik was niet tevreden met de prestaties van die vier medewerkers. Hun werkethiek botste met de mijne dus ik heb hun contracten meteen beëindigd,” haalde hij aan.

Hij voegde toe dat de vier werknemers wraak wilden nemen op hem door tegen de pers te zeggen dat hij fooigelden stal van zijn werknemers.

Gökçe ging internationaal viraal door zijn video’s waarin hij vlees snijdt en kruidt op misschien wel de meest ‘sensueel’ mogelijke manier. Zijn restaurantketen heeft meerdere vestigingen in Turkije en een vestiging in Dubai, New York en Miami.

Sabah