Foto: Huser Yaylası

Op het plateau van Hüser, op 2700 meter hoogte, staat zowaar een boot te pronken. De boot is daar gezet als toeristische attractie, in het nationaal park van het Kaçkar-gebergte, in het district Çamlıhemşin (provincie Rize, aan de kust van de Zwarte Zee).

De bezoekers kunnen er genieten van prachtige zonsondergangen of van het gevoel middenin een zee van wolken te zitten.

De toeristen staan in de rij om foto’s te nemen die lijken op de beroemde knuffelscène uit de film de Titanic. Deze plaatjes worden rijkelijk gedeeld op Instagram. De prijs van zo’n souvenirfoto op de boot in de wolken is 10 Turkse lira ($1,40).

Een andere bezienswaardigheid is de reusachtige schommel aan het westelijke uiteinde van de hoogvlakte. De mensen zitten op de schommel terwijl ze naar de indrukwekkende zonsondergang en naar de zee van wolken kijken, zodat het lijkt alsof ze in de lucht vliegen.

Verder kan je ook gewoon genieten van de frisse lucht en de adembenemend mooie omgeving met traditionele muziek, uniek voor de Zwarte Zee-regio, op de achtergrond.

Zodra het donker wordt, wordt het volledig stil in de omgeving, maar toch kamperen veel mensen hier. De hoogvlakte is namelijk de ideale plek om vallende sterren te fotograferen.

De Kaçkar-bergen zijn één van de favoriete bestemmingen voor al wie van avontuur houdt. Het gebergte rijst op langs de zuidoostkust van de Zwarte Zee, en grenst zowel aan het district Çamlıhemşin als aan het district Yusufeli in de provincie Artvin.

Ook liefhebbers van alternatieve vakanties vinden hier hun gading, dankzij de vele zeldzame plantensoorten, bossen, wilde dieren en gletsjermeren.

Bron: Hürriyet

S.V.R.