De nieuwe burgemeester van Bolu, Tanju Özcan van de CHP, heeft besloten dat ‘buitenlanders geen gelijkaardige en financiële steun als Turken’ kunnen krijgen. Dat was een van zijn campagnebeloftes.

Volgens de burgemeester krijgen buitenlanders in Turkije reeds hulp van het voedselprogramma van de VN (WFP), de Turkse Rode Maan en het Ministerie van Sociale Diensten. Daarom zal de sociale dienst van de gemeente zelf stoppen met steun aan buitenlanders.

32.8 miljard euro

“Ik heb dit aangekondigd toen ik mij kandidaat stelde. Ik heb dit ook in het parlement gezegd. We hebben 32.8 miljard euro uitgegeven aan de Syriërs. Dat heeft de president zelf gezegd. Van de Europese Unie hebben we slechts 1,7 miljard euro gekregen, niet meer.

Dus we hebben 200 miljard Turkse lira uitgegeven aan de Syrische vluchtelingen. Syriërs krijgen reeds van verschillende instellingen hulp. Daarom heb ik deze belofte gedaan. De andere instellingen geven hulp, maar van ons gemeentebudget zal er geen cent uitgegeven worden aan Syriërs. Iedereen in het land is geïrriteerd door deze kwestie. Het is buiten alle proporties,” zei hij.

https://www.youtube.com/watch?v=VoGzUXAqyPc

T24

T.A.