Kürşat Ayvatoğlu

Kürşat Ayvatoğlu, die wegens drugsgebruik uit de AKP was gezet, maakte deel uit van een WhatsApp-groep waarin hij foto’s en informatie over drugs die hij gebruikte uitwisselde met zijn vrienden, zo meldde het dagblad Sözcü.

De politie zou pillen hebben gevonden in Ayvatoğlu’s woning, waarvan hij zei dat hij dacht dat het pijnstillers waren.

Een medewerker van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) die werd ontslagen wegens drugsgebruik, Kürşat Ayvatoğlu, had een WhatsApp-groep met zijn vrienden voor het “verkrijgen van illegale substanties,” meldde de Turkse media.

Een politieonderzoek met onder meer Ayvatoğlu’s mobiele telefoon bracht de drugshandel tussen het voormalige AKP-lid en drie van zijn vrienden aan het licht, met foto’s van de daadwerkelijk uitgewisselde drugs op de groep.

Getuige Yağız M. getuigde ook dat hij drugs had verkregen en begeleiders had ingehuurd via het AKP-lid, terwijl een andere getuige, Dolunay O., zei dat Ayvatoğlu hem had gezegd dat hij in zijn voordeel moest getuigen op 25 maart.

Ayvatoğlu werd op 26 maart aangehouden nadat op sociale media beelden waren opgedoken waarop te zien was hoe hij cocaïne snoof in een auto, wat tot verontwaardiging leidde bij het publiek.

De politie vond ook een groot aantal pillen in Ayvatoğlu’s woning, waarvan hij zei dat hij dacht dat het pijnstillers waren, en een getuige bevestigde dat de vriendengroep de pillen recreatief gebruikte.

Ayvatoğlu had ook beweerd dat de witte substantie die hij op de video’s zag snuiven in feite poedersuiker was.

Poedersuiker

Een regerend lid van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) die in een video cocaïne bleek te snuiven, ontkende de beschuldigingen door te zeggen dat de stof in de video poedersuiker was, wat gebruikers van sociale media ertoe aanzette hem belachelijk te maken.

Een lid van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) heeft zich verdedigd tegen beschuldigingen van drugs door te zeggen dat de stof die hij gebruikte poedersuiker was en geen cocaïne.

Kürşat Ayvatoğlu, die op een video op sociale media te zien was terwijl hij cocaïne snoof in een luxueuze auto, werd op 26 maart gearresteerd. Hij werd ook ontslagen bij de AKP.

In zijn verdediging bevestigde Ayvatoğlu dat de persoon in de video hem was, maar ontkende dat de beelden nieuw zijn en dat de witte substantie die op een bord te zien is cocaïne is.

“Wat ik in de video snoof is absoluut geen drug. Het is poedersuiker. We hadden plezier als een groep vrienden door naar buitenlandse muziek te luisteren en te doen alsof we drugs gebruikten,” zei Ayvatoğlu in zijn getuigenis.

Cocaïnegebruik

“We deden alsof we cocaïne snoven of wiet rookten om plezier te hebben. We hebben dit echter nooit opgenomen en ik was me er niet van bewust dat ik werd opgenomen. Ik ben hier het slachtoffer. Ik werd gechanteerd. Ik zal hiertegen een klacht indienen,” zei hij, en beweerde dat de persoon die de video deelde een financieel voordeel wilde in ruil voor het verwijderen van de beelden van het cocaïnegebruik.

Terwijl AKP plaatsvervangend leider Hamza Dağ zei dat Ayvatoğlu was ontslagen, zei de laatste, dat hij ontslag nam onmiddellijk nadat de video was opgedoken.

De politie heeft intussen de andere personen op de video aangehouden in het kader van het onderzoek. Zij bevestigden dat de stof cocaïne was en dat deze was geleverd door Ayvatoğlu, die op 28 maart opnieuw werd aangehouden na de getuigenissen van de andere verdachten.

Twittergebruikers dreven de spot met Ayvatoğlu’s opmerkingen en de hashtag “poedersuiker” werd trending naast “Pablo Escobar”.

Bron: Turkse media