Een kat heeft in de westelijke provincie Izmir de harten verwarmd toen haar moederinstinct haar ertoe brachten haar zieke kittens naar een kliniek voor mensen te brengen.

Het personeel van de kliniek van een gezondheidsdirectoraat van de plaatselijke gemeente in het district Karabağlar van Izmir was stomverbaasd toen de moeder een van haar kittens naar hun kantoor sleepte.

Een dag later kwam ze terug met een ander kitten. Artsen en verpleegkundigen ontdekten dat beide kittens problemen hadden met hun ogen ten gevolge van een infectie.

Na de eerste verzorging werden ze overgedragen aan de veterinaire dienst van de gemeente waar ze werden behandeld en herstelden. De zwerfkittens en hun moeder werden later ter adoptie aangeboden.

“We waren bekend met deze kat. Ze was een zwerfster die in de buurt rondzwierf, en we gaven haar altijd eten en water. We wisten niet dat ze kittens had gekregen,” zei een medewerker van de kliniek.

De ambtenaar zei dat ze het dier opmerkten terwijl ze patiënten verzorgden, omdat ze “constant begon te miauwen”.

Toen ze zagen dat er iets mis was met de kittens, namen ze een kijkje van dichterbij en ontdekten dat de ogen van de kittens strak gesloten waren.

Kittens knuffelen met hun moeder in de kliniek, in Izmir, Turkije, 25 maart 2021. (İHA FOTO)

“We gaven ze wat medicijnen en ze begonnen hun ogen te openen en later brachten we ze over naar de veterinaire afdeling. Het was de eerste keer dat een dier onze kliniek binnenliep, en het was een zeer emotioneel moment voor ons,” zei de ambtenaar.

Bron: Turkse media