Netflix heeft een contract getekend voor het tweede seizoen van de eerste van oorsprong Turkse serie die het uitzendt: ‘De beschermer’. De première van het eerste seizoen wordt uitgezonden op 14 december.

De details van het verhaal, met Çağatay Ulusoy in de hoofdrol, werden bekendgemaakt op een persconferentie in het Çırağanpaleis op 4 december.

Volgens Kelly Luegenbiehl, afgevaardigde van Netflix International Productions, is dit een superheldenreeks in een formaat dat de kijker nooit eerder te zien kreeg. “Voor ons is het heel belangrijk om een verhaal over Istanbul te vertellen. Istanbul en Turkije worden hier op een unieke manier in beeld gebracht, zoals nog nooit eerder gebeurd is. We hadden het geluk te kunnen werken met een ongelooflijk team. We denken dat mensen van over de hele wereld gek zullen zijn op deze productie. We geloven dat 137 miljoen mensen uit 190 landen heel positief zullen reageren wanneer ze naar deze serie kijken.”

Luegenbiehl zei dat verschillende stijlen door elkaar lopen in deze serie. “Vandaag kondig ik aan dat het tweede seizoen zal worden opgenomen. Dat zal uitgezonden worden met nieuwe acteurs in 2019,” aldus Luegenbiehl.

Volgens Ulusoy werd het hele team geraakt door het verhaal. “Ik was onder de indruk van het feit dat sommige elementen van onze geschiedenis en rijke cultuur deel zullen uitmaken van het scenario. Ik wil mezelf zien in dit werk.”

Rol van superheld

Ulusoy speelt de rol van de superheld, met de naam ‘Hakan’.

Andere acteurs die meespelen in de serie zijn Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık en Mehmet Kurtuluş. De regisseurs zijn Can Evrenol, Umut Aral en Gönenç Uyanık. Zij waren ook op de persconferentie aanwezig.

In het nieuwe seizoen spelen ook Engin Öztürk en Boran Kuzum mee.

Centraal in de serie staan de epische avonturen van Hakan, een jongeman die een winkeltje uitbaat in het hedendaagse Istanbul. Zijn wereld wordt op zijn kop gezet als hij ontdekt dat hij verbonden is met een hele oude en geheime genootschap dat als taak heeft om Istanbul te beschermen.

Hürriyet

S.V.R.