Netflix Turkije verklaarde dat er veranderingen hebben plaatsgevonden in het fragment van de film ‘El Camino: A breaking Bad Movie’. Het platform benadrukte dat het kleine aanpassingen waren en dat vanaf 11 oktober de leden de betreffende inhoud zonder onderbrekingen of wijzigingen kunnen bekijken.

 

Eray Kalelioglu, van Web Tekno, vermeldde dat Turkije het eerste land is waar er sprake is van censuur in het fragment van de film. De film zou een vervolg zijn op de Netflix-serie ‘The Breaking Bad’. In één van de fragmenten is er een rokende man te zien op het beeld, wat niet het geval is in het Turkse fragment.

 

Twee maanden geleden kreeg RTÜK, de Turkse mediawaakhond, de taak opgelegd om online series en filmplatforms te controleren. De organisatie kreeg het recht om online in te grijpen. Bovendien werden deze series en films verplicht om licenties van RTÜK te verkrijgen. De verordening trad op 1 september in werking.

Netflix Turkije: “We kunnen ingrijpen als er gevoelige onderwerpen aan bod komen”

“Het doel van deze aanpassingen is om te voldoen aan de verwachtingen van onze leden die de producties beoordelen. We brengen enkele veranderingen aan in de fragmenten. Vanaf 11 oktober kunnen onze leden genieten van het aanbod zonder onderbrekingen of wijzigingen”, aldus Netflix Turkije.

Bron: tr.sputniknews.com

I.Y