Foto: Istanbul (Google)

Netflix, één van ’s werelds toonaangevende entertainmentnetwerken – blijft investeren in internationale topseries en films  met de aankondiging van zijn eerste originele Turkse serie.

Het zal een actieplot hebben over de geschiedenis van Turkije. Er zal voornamelijk gefocust worden op Ottomaanse en Turkse legenden.

De tien afleveringen tellende serie wordt in Turkije geschreven en geproduceerd en zal naar verwachting in 2018 beschikbaar zijn voor alle Netflix-leden wereldwijd.

Speciale krachten

Het drama richt zich op een jonge man die ontdekt dat hij speciale krachten heeft. Wanneer duistere machten Istanbul dreigen te vernietigen, moet hij samenwerken met een groep vrienden om deze krachten te gebruiken om de stad en de gehele mensheid te verdedigen.

Rijke culturele geschiedenis

De nieuwe serie zal de rijke culturele geschiedenis van Istanbul vertonen en het publiek meenemen op een geweldige reis naar het hart van deze magische stad. De serie wordt voor Netflix geproduceerd door O3 Medya uit Istanbul, met Onur Guvenatam als de uitvoerende producent.

De serie zal het brede aanbod aan Turkse series uitbreiden, wat momenteel beschikbaar is op Netflix, waaronder erkende dramaseries zoals de Magnificent Century, Ezel en Lovebird, die al erg populair zijn bij Netflix-leden over de hele wereld.

Turkse originele serie

“We zijn blij om te bevestigen dat we onze eerste Turkse originele serie zullen produceren en zijn erg verheugd om met O3 Medya samen te werken aan dit project, dat jong, fris en spannend is. Wij geloven dat Netflix het perfecte wereldwijde platform zal zijn voor deze geweldige Turkse productie en we kunnen niet wachten om later dit jaar meer details te delen”, zegt Erik Barmack, vice-president van International Original Series bij Netflix.

Sabah