Volgens gegevens van het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme steeg het aantal buitenlandse bezoekers in Turkije in april tot 2,07 miljoen.

Voor het toerisme in Turkije is dit een stijging van 18,1 procent in vergelijking met de 1,75 miljoen mensen die het land in dezelfde periode vorig jaar bezochten. April kent de eerste stijging, na twintig opeenvolgende maanden die vooral gekenmerkt werd door een daling.

Russische toeristen

Bezoekers uit Rusland bleken de belangrijkste oorzaak voor de toename te zijn. Het aantal Russische toeristen – steeg met 485,7 procent – en het aantal personen bedroeg 181.865 personen in de maand april. Intussen zijn er veel meer Iraakse burgers die naar Turkije kwamen. In totaal bezochten 51.254 Irakezen Turkije in april, dat is een stijging van 302,2 procent ten opzichte van vorig jaar.

Stijging 

In de eerste vier maanden van 2017 kwamen er een totaal van 5.87 miljoen buitenlanders naar Turkije. Door de sterke stijging in april was dit een stijging van 0,96 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Kruispunt van regionale conflicten

De cijfers met betrekking tot het toerisme waren recent nog een reden tot zorg, aangezien Turkije op het kruispunt van regionale conflicten ligt, waaronder het geweld in Irak en Syrië, terwijl het land ook nog eens een strijd voert tegen verschillende terroristische groepen zoals Daesh en de PKK.

Sabah