Een Nederlandse politieagent heeft een moslimvrouw met een hoofddoek geschopt en geslagen tijdens een vechtpartij in de stad Utrecht.

Volgens berichten schopte de politieagent de vrouw nadat ze de politieagent gewaarschuwd had toen hij een andere vrouw op de grond schopte.

Het incident werd bekritiseerd nadat recent een video van het geweld werd verspreid op sociale media.

De Nederlandse politie zei dat ze de video-opnamen zou onderzoeken en dat ze op dit moment probeert de vrouwen te bereiken die in de video te zien zijn om de details van het incident op te helderen.

Bezorgd over de toenemende islamofobe aanvallen in het land in de afgelopen jaren, hebben moslims er bij Nederlandse functionarissen op aangedrongen om niet alleen in de hoofdstad Amsterdam, maar in het hele land veiligheidsmaatregelen te nemen.

Volgens het Europese Islamofobierapport 2017, opgesteld door de onderzoeksgroep SETA in Ankara, is er een toenemende golf van islamofobie waar te nemen in Europa. Het rapport onthulde 908 misdaden, gaande van verbale en fysieke aanvallen tot moordaanslagen op moslims in Duitsland, evenals 664 aanvallen in Polen, 364 in Nederland, 256 in Oostenrijk, 121 in Frankrijk, 56 in Denemarken en 36 in België.

Sabah

T.A.