De natuurwonderen van Rize, een van de prominentste toeristische bestemmingen in het noordoosten van Turkije, lokken steeds meer lokale en buitenlandse toeristen.

Rize biedt in elke seizoen van het jaar adembenemende uitzichten van verschillende landschappen en staat bekend om haar rijke keuken. De stad Rize, die de hoofdstad is van de provincie Rize, heeft de voorbije jaren steeds meer en meer bezoekers mogen ontvangen. Zo’n 800.000 Turkse bezoekers vorig jaar alleen. De provincie hoopt dit jaar meer dan 1 miljoen toeristen te kunnen verwelkomen.

Ismail Hocaoglu, provinciaal directeur van cultuur en toerisme, zei in een interview met Anadolu Agency dat het aantal jaarlijkse toeristen fel was gestegen in de afgelopen tien jaar.

“Er zullen dit jaar twee nieuwe 5-sterren hotels worden geopend die elk een capaciteit zullen hebben van 500 bedden. Met deze nieuwe faciliteiten kunnen we ongeveer 1.000 extra slaapplaatsen voorzien voor de toeristen. We streven ernaar om ongeveer 1 miljoen bezoekers te ontvangen in 2018,” zei Hocaoglu.

“In de afgelopen jaren hebben bezoekers uit de Golfstaten veel interesse getoond in onze provincie. De meeste buitenlandse bezoekers komen dus voornamelijk ook uit Saoedi-Arabië, Qatar, de VAE, Koeweit en Iran,” klonk het.

“We krijgen ook steeds meer en meer toeristen uit Georgië en Azerbeidzjan over de vloer,” voegde Hocaoglu toe.

Hocaoglu is ervan overtuigd dat de nieuwe Rize-Artvin luchthaven ervoor zal zorgen dat er nog meer toeristen op vakantie zullen komen naar Rize. De bouw van de luchthaven is vorig jaar in april van start gegaan.

AA