Trabzon,Turkije – De provincie Trabzon in het noorden van Turkije verwelkomt jaarlijks bezoekers van over de hele wereld.

Ali Ayvazoglu, provinciaal hoofd van het ministerie van Cultuur en Toerisme, zei in een interview met Anadolu Agency dat toeristen niet alleen op bezoek komen voor de cultuur en de historische bezienswaardigheden, maar ook voor de bergen en de plateaus. Ayvazoglu zei dat er vorig jaar meer dan 2 miljoen lokale en buitenlandse toeristen een bezoek brachten een Trabzon.

Hij liet weten dat er momenteel zo’n 520 hotels actief zijn in de stad, goed voor 31.000 slaapplaatsen. Ayvazoglu benadrukte dat er fel word geïnvesteerd in de regio. “Krijgen we meer toeristen over de vloer, dan breiden we onze faciliteiten gewoonweg uit. De investeringen zullen ervoor zorgen dat Trabzon in de toekomst blijft glanzen als een ster,” voegde hij toe.

Het Sumelaklooster, gelegen in het Macka-district van de provincie Trabzon, is een plaats van grote historische en culturele waarde en een belangrijke toeristische trekpleister die is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het klooster is gebouwd in een rotswand in het Ziganagebergte op een hoogte van zo’n 1200 meter. Op 15 augustus 2010 is er in het klooster voor het eerst in 88 jaar een Grieks-orthodoxe dienst gehouden, nadat de Turkse overheid eerder dat jaar een nieuwe wet had goedgekeurd die het mogelijk maakt bepaalde nationale musea eens per jaar te gebruiken voor religieuze diensten. De mis werd bijgewoond door honderden christenen uit Turkije, Griekenland en Rusland.

Ook Uzungol, gelegen in een vallei tussen de bergen in het Caykara-district, is uitgegroeid tot een belangrijkste toeristische bestemming. Naast het bewonderen van de natuur kunnen toeristen ook deelnemen aan allerlei activiteiten zoals paragliden, wandelen en fietsen.

Anadolu