COVID-19: Israëlisch vliegtuig haalt medisch materiaal op in Turkije

Op 24 mei landde rond 7 uur lokale tijd een Boeing 787 Dreamliner van de Israëlische luchtvaartmaatschappij EL AL op de luchthaven van Istanboel.

Het vliegtuig, speciaal voor de coronacrisis omgebouwd om vracht te vervoeren, nam er 24 ton aan medisch materiaal voor de strijd tegen COVID-19 aan boord.

Het toestel zal naar New York vliegen, met een tussenstop in Tel Aviv. Het medisch materiaal is bedoeld voor de Verenigde Staten, een land met 1,6 miljoen besmettingen met COVID-19, waarvan al 97.426 mensen overleden zijn.

Het is de eerste keer in 13 jaar dat een vliegtuig van EL AL in Turkije landde. De luchtvaartmaatschappij kreeg toestemming om deze week 2 vluchten uit te voeren, en diende al een aanvraag in bij de Turkse overheid om op geregelde basis vluchten te organiseren.

Op 24 mei kondigde EL AL aan dat het bedrijf internationaal vliegverkeer zo snel mogelijk wil hervatten. EL AL is zwaar getroffen door de crisis. Het bedrijf heeft het nu heel moeilijk om internationaal vliegverkeer te hervatten.

Duizenden werknemers zijn met onbetaald verlof gestuurd, en volgens een verklaring eerder deze maand zal dat onbetaalde verlof tot en met 30 juni duren.

K.L.

(Bron: Jerusalem Post)