Links: Osman Öcalan, jongere broer van PKK-leider Öcalan. Rechts: PKK-leider Öcalan

Het Turkse staatspersbureau Anadolu Ajansi (AA) gaf eerder deze week brieven vrij van Abdullah Öcalan, leider van de terreurbeweging PKK en sinds 1999 vastgezet op het eiland Imrali.

In zijn brief deed hij een oproep aan zijn aanhangers om tijdens de burgemeestersverkiezingen in Istanbul neutraal te blijven.

In dezelfde context verscheen Osman Öcalan, de jongere broer van Abdullah Öcalan, deze week in een interview op TRT KURDI, de Koerdische variant van de Turkse staatsomroep TRT.

Osman Öcalan, een oud-leider van de terreurbeweging PKK en verantwoordelijk voor de dood van duizenden burgers en soldaten, bracht zijn steun uit voor de inhoud van de brief die werd geschreven door PKK-leider Abdullah Öcalan.

Daags na het verschijnen van de brief van Abdullah Öcalan werd er getwijfeld aan de authenticiteit van de brief. Op deze manier probeert de PKK-leider wellicht de authenticiteit van de brief te bevestigen.

“Ekrem İmamoğlu (kandidaat namens een blok van oppositiepartijen) heeft weinig te bieden voor de Koerden. Hij heeft zoveel mogelijk geprobeerd om de Koerden te ontwijken.

De oppositiepartij CHP heeft de Koerden niets te bieden,” zei de jongere broer van de PKK-leider tijdens het interview met de Turkse staatsomroep.

Bron: Turkse media