De Duitse Turk Kürşat Yıldırım, die 10 miljoen euro won met de loterij in Duitsland, zei dat hij begon te bidden.

Yıldırım, die geld gaf aan een passerend kind terwijl hij een verklaring aflegde voor de camera, zei: “Ik won 10 miljoen euro, ik was niet zo gelukkig als dit kind. Ik hou heel veel van zulke mensen. Vanaf nu zal ik de armen en wezen helpen.”

“Ik won 10 miljoen euro, maar ik was niet zo gelukkig als dit kind.”

De miljonair, die zei dat hij de gelukkigste persoon ter wereld zou zijn als hij een mens in deze wereld kan helpen, deed ook uitspraken over zijn verleden:

“Ze zeggen me, waarom deed je dit, waarom deed je dat. Ga ik verbergen wat God weet voor de dienaar, ik heb het vroeger ook niet verborgen”. Yıldırım, die een moeilijk leven heeft gehad, zei dat hij in het verleden in de gevangenis heeft gezeten.

“Zal ik voor de dienaar verbergen wat God weet?”

Yıldırım zei: “Wat een mens doet, doet hij zichzelf aan.” Soms als ik slechte dingen deed, deed ik de wassing, bad en begon te bidden. Ik smeekte: ‘God, waarom ben ik zo, waarom heeft U mij deze straf gegeven, wat heb ik wie aangedaan, wat een goed mens was ik, red mij, God’.

Ik zei: ‘Als ik uit deze situatie kom, als U mij een kans geeft, zal ik dit doen, zal ik dat doen’. Nu heeft mijn God mij deze kans gegeven. Nu ben ik gaan bidden en ben ik de gelukkigste mens ter wereld.”

Hülya Avşar

Yıldırım, die niet naliet de groeten aan Turkije te doen, zei: “Ik doe de groeten aan onze president Recep Tayyip Erdoğan en Ilham Aliyev, ik kus hun handen en ik doe ook de groeten aan Hülya Avşar, met wiens films ik in mijn jeugd ben opgegroeid. Ik zou haar graag ontmoeten en zelfs een keer een kop koffie met haar drinken.”

Bron: Turkse media