De vader van Pınar Çoban, een vrouwelijke sporter die door haar partner werd vermoord, heeft zijn beklag gedaan over de toestand van vrouwenrechten in Turkije. Hij zei: “Mijn kind is niet zomaar vermoord, maar is het slachtoffer geworden van een vrouwenslachting. Dit zal niet de laatste keer zijn. Dat weten we, maar het moet nu gedaan zijn. Wij willen niet meer in een land leven waar vrouwen gemakkelijk worden vermoord en verkracht.”

Dat zei de vader tijdens de begrafenis van zijn dochter. Pınar Çoban was een succesvolle bodybuilder in Izmir en werd doodgeschoten door haar parner Ferhan Sarıçam.

De vader, Mustafa Çoban, kon zijn tranen niet inhouden tijdens de begrafenis. “We zien hoe vrouwen brutaal vermoord worden. Men moet dit nu onder ogen zien. De mensheid moet zich schamen. Vrouwen zijn onze moeders, zij baren ons. We zijn hen dierbaar.”

De moeder van de vermoorde vrouw, Nesrin Çoban, zei dat haar kleindochter zonder moeder zou opgroeien. “Ze hebben mijn kind vermoord. Laat hen niet meer [mensen] vermoorden. Haar dochter zit nu zonder moeder. Ze hebben niet gedacht aan haar kind. Ze hebben mijn kind gedood,” zei ze.

Sputniknews

T.A