Een Turkse vrouw werd beloond met een erediploma van de Sakarya Universiteit tijdens de proclamatie van haar dochter. Vier jaar lang had ze haar blinde dochter lesnota’s en wetboeken voorgelezen om het haar mogelijk te maken te studeren en haar diploma te behalen.

 

Havva Kul, uit Kocaeli, begeleidde haar dochter Berru Meve Kul elke dag naar de universiteit, en na vier jaar hard werken studeerde ze cum laude af aan de rechtenfaculteit.

Tijdens de proclamatie werd een video opgenomen waarop te zien is hoe moeder en dochter applaus krijgen van studenten en professoren terwijl ze samen het podium op stappen om hun graduaatsdiploma en erediploma in ontvangst te nemen. De video ging onmiddellijk viraal op sociale media.

“We wilden zowel de moeder als de dochter bedanken, die allebei een grote inspanning geleverd hebben,” aldus Professor Mahmut Bilen, decaan van de rechtenfaculteit van de Sakarya Universiteit.

Volgens Bilen is wat Berru heeft gerealiseerd – cum laude afstuderen aan een faculteit met een hoog niveau in haar situatie – enkel mogelijk dankzij veel doorzettingsvermogen. Men vond het belangrijk om ook de moeder te belonen voor haar inspanningen.

Sabah

S.V.R.