Politie en gendarmerie agenten controleren het wrak van een verongelukte paneelwagen, in Konya, centraal Turkije, 27 aug. 2021

Zes mensen kwamen om het leven en twee anderen raakten gewond toen een vrachtwagen en een bestelwagen vrijdag op elkaar in botsing kwamen in de centrale Turkse provincie Konya.

De vrachtwagen, geladen met materiaal voor de productie van explosieven, reed in de richting van Aksaray toen hij in botsing kwam met de bestelwagen die in de tegenovergestelde richting reed.

Ambulances en politie werden naar de plaats van het ongeval gestuurd, maar de oorzaak van het ongeval is onduidelijk.

Volgens de media bevonden alle dode slachtoffers zich in het busje, terwijl de chauffeur van de vrachtwagen en een andere persoon in het busje verwondingen opliepen.

Elk jaar komen in het hele land honderden mensen om het leven bij verkeersongevallen, vaak als gevolg van roekeloos rijgedrag en fouten van voetgangers, ondanks maatregelen.

Volgens de laatste cijfers kwamen tussen januari en juli 2021 in het hele land 1.242 mensen om het leven bij ongevallen.

Duizenden ongevallen vonden plaats doordat bestuurders snelheidsbeperkingen overtraden, andere voertuigen op gevaarlijke plaatsen inhaalden en de regels over het wisselen van rijstrook overtreden.

Alleen al in de afgelopen maand kwamen 297 mensen om bij 43 166 ongevallen, waarbij ook meer dan 34 000 mensen gewond raakten.

Bron: Sabah