Devlet Bahçeli, de leider van de Nationalistische Beweging (MHP), heeft Ekrem İmamoğlu, kandidaat-burgemeester van Istanbul voor de Republikeinse Volkspartij (CHP, de grootste oppositiepartij), een veeg uit de pan gegeven. Het onderwerp van kritiek is İmamoğlu’s aanwezigheid op een voetbalwedstrijd tussen Beşiktaş en Başakşehir Medipol, twee topclubs uit Istanbul, op 13 april.

Ekrem İmamoğlu

“De kwestie van het verkiezingscertificaat meenemen naar het stadium is gevaarlijk, want het kan de competitie tussen ploegen doen ontsporen tot vijandigheid. Hij zal geen goede burgemeester zijn,” zei Bahçeli op 14 april, tijdens zijn partijbijeenkomst in Kızılcahamam, een district van Ankara.

İmamoğlu woonde de wedstrijd Beşiktaş-Başakşehir bij in het Vodafone Parkstadium van Beşiktaş op de avond van 14 april, met een aantal fangroepen die voor hem supporterden.

Huidige onofficiële resultaten

Volgens de huidige onofficiële resultaten haalt İmamoğlu meer stemmen dan zijn uitdager Binali Yıldırım van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP). Maar tot dusver heeft hij nog geen verkiezingscertificaat gekregen van de Hoge Raad voor de Verkiezingen (YSK), omdat de AKP om een hertelling van de stemmen heeft gevraagd.

Er kwam ook kritiek op İmamoğlu omdat hij de derby tussen Galatasaray en Fenerbahçe zou bijwonen.

İmamoğlu antwoordde als volgt op de kritiek: “Ik ga er gewoon naartoe. Galatasaray is toch het team van deze stad? Fenerbahçe is toch het team van deze stad? Ik ga gewoon. Dat spreekt vanzelf.”

Hürriyet

S.V.R.