Een van de verdachten van de gijzelingszaak rond een dertienjarige jongen uit Genk is de beruchte Syriëstrijder Khalid Bouloudo uit Maaseik. Dat melden onder meer VRT Nieuws en Het Belang van Limburg.

In het onderzoek naar de ontvoering van een dertienjarige jongen van Turkse origine uit Genk zijn zeven verdachten gearresteerd. Dat heeft het parket van Limburg (België) bekendgemaakt op een persconferentie. 

In de nacht van maandag 20 april op dinsdag 21 april drongen ontvoerders gemaskerd en zwaar bewapend de ouderlijke woning binnen en namen met geweld de dertienjarige zoon mee. Maandag kort na middernacht kende de ontvoering een ontknoping met de vrijlating van de minderjarige.

De ontvoering duurde 42 dagen. Tussen ontvoerders en familie zijn er veelvuldige contacten geweest om losgeld te eisen. De ontvoerders hadden tweemaal een teken van leven gegeven. “Over de eventuele betaling van losgeld wordt geen info vrijgegeven. Na de vrijlating van het kind zijn er twaalf huiszoekingen uitgevoerd, vier in de regio Antwerpen en acht in Limburg,” aldus de Limburgse procureur des konings Guido Vermeiren.

Foto: VTM nieuws

Het klinkt als een verhaal uit een misdaadthriller, maar het was een bikkelharde realiteit: een jongen van 13 uit Genk werd maar liefst 42 dagen lang gegijzeld, en pas afgelopen nacht werd hij vrijgelaten. Wat weten we al over deze gijzeling, een van de langste uit de Belgische geschiedenis?