De Turkse vicepremier Bekir Bozdag heeft benadrukt dat het Turkse leger zal oprukken naar de Syrische stad Manbij indien de PKK/YPG-terroristen het gebied niet verlaten.

Regeringswoordvoerder Bozdag zei in een interview met CNN Turk dat de terroristen de strategische stad Manbij moeten verlaten. “Indien de PKK/YPG-terroristen de stad niet verlaten, zal het Turkse leger haar operatie uitbreiden en de stad Manbij innemen.”

Turkije is op 20 januari samen met het Vrij Syrisch Leger van start gegaan met Operatie Olijftak. De operatie moet ervoor zorgen dat de Syrische stad Afrin wordt gezuiverd van PKK/YPG en IS- terroristen.

Het handhaven van de veiligheid en de stabiliteit in de grensregio alsmede het beschermen van het Syrische volk tegen de wreedheden van terreurgroepering is het uiteindelijke doel van de militaire operatie.

De vicepremier maakte duidelijk dat de operatie zal doorgaan totdat het terrorisme, een bedreiging voor zowel Turkije als haar buren, volledig is uitgeroeid. “De operatie zal zo lang duren als nodig is. Dit is een langdurige strijd,” zei hij.

Als laatste uitte hij zijn extreme ontevredenheid over de mogelijkheid dat terreurgroeperingen gebruik maken van wapens die werden geleverd door de Verenigde Staten. Hij benadrukte dat beide landen NAVO-bondgenoten zijn en dat de VS zo’n 5.000 vrachtwagens en 2.000 containers aan wapens heeft verstrekt aan de YPG en PYD. “Dit is onaanvaardbaar en onverklaarbaar,” klonk het

Anadolu