Sedat Peker (links) en Rasim Kaan Aytoğu (rechts)

Sedat Peker wordt ervan beschuldigd Rasim Kaan Aytoğu, de CEO van Ihlas Holding, op Twitter te hebben ge-out.

Nadat een privévideo van Rasim Kaan Aytoğu op Twitter was gedeeld door een gebruiker die banden zou hebben met Sedat, werd het ‘schandaal’ openbaar gemaakt.

Volgens de Turkse media is op de video een persoon te zien die wordt geïdentificeerd als Rasim Kaan Aytoğu en die seksuele handelingen verricht met twee andere mannen.

Een Twitter-gebruiker gaf het volgende commentaar: “De LGBT-films van Prof. Dr. Rasim Kaan Aytou grondig bekeken. De video baant zich momenteel een weg over het internet. Hij was ook de plaatsvervangende kandidaat voor de tweede regio van de AK Partij in Izmir. U drijft de spot met holebi’s, maar toch gaat uw aandacht vooral uit naar deze kwesties.”

Volgens berichten was de betrokkene vroeger AKP-wetgever en is hij momenteel CEO van een Turkse media-organisatie.

Hoewel de video veel kritiek heeft gekregen, hebben sommigen zelfs betoogd dat het ongepast is dat iemand video’s van zijn privéleven online zet.

Korte biografie

De 50-jarige Sedat Peker werd geboren in Adapazar, Sakarya, Turkije op 26 juni 1971. Hij heeft de Turkse nationaliteit.

Ahmet Peker en Meryem Peker brachten Sedat Peker ter wereld. Adapazar werd opgevoed in een Turks gezin in de Turkse regio Sakarya.

Volgens berichten zijn zijn beide ouders overleden.

Sedat Peker, een leider van de Turkse maffia en klokkenluider, heeft op zijn eigen YouTube-kanaal een aantal beschuldigingen geuit over Turkse politici en talrijke gevallen van illegale overheidsbemoeienis.

Een documentaire met hem en een aantal bekende journalisten en politici, waaronder de voormalige vice-premier van Turkije Bülent Arnç, werd op 12 december 2021 door 140journos op YouTube gepubliceerd.

De documentaire behandelde Sedat Peker’s deelname aan de regeringsschandalen en de effecten van Turkije’s diepe staat op het politieke en gerechtelijke systeem.

Bron: Turkse media