Het was waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat Duitslands beroemdste loterijwinnaar ook in Dubai moest landen.

Kürsat Yildirim, beter bekend als “Chico”, bracht een week door in de Arabische Emiraten.

Anderhalf jaar geleden zat de man uit Dortmund nog in de gevangenis, maar nu ligt de hele wereld voor hem open.

Sinds de 42-jarige in september 2022 de jackpot van 10 miljoen in de loterij won, is zijn leven 180 graden gedraaid.

Twee sportwagens, dure luxe horloges en kleding – nu de droomvakantie in Dubai. En zelfs daar trakteert Chico zichzelf alleen op het fijnste van het fijnste.

Op Instagram is de multimiljonair te zien terwijl hij ontbijt in de infinity pool op de 77e verdieping van het Address Beach wolkenkrabber hotel. Volgens Bild kost een nacht in de suite zo’n 1.000 euro.

Yıldırım poseerde vanuit zijn hotel waar hij voor 1000 euro per nacht verbleef.

In een gesprek met de Duitse krant Bild zei miljonair Kürşat Yıldırım (42) dat hij naar Dubai ging op uitnodiging van zijn vriend.

Yıldırım, die voor 1000 euro per nacht op de 77e verdieping van het wolkenkrabberhotel verbleef, zei:

“Deze plek is onbeschrijfelijk. Er zijn prachtige, enorme huizen, er zijn ’s nachts overal lichten, het is als een hemelse plek, alsof ik in een droom ben.”

“Alsof ik in een droom ben”

Als hij Dortmund met Dubai vergelijkt, zegt de voormalige kraanmachinist: “Dit is absoluut een veilig land. Er is hier geen jaloezie. Niemand zegt ‘Waar kijk je naar! Hier kun je je Rolex-horloge op tafel leggen en gaan wandelen, als je terugkomt zie je het horloge nog steeds op tafel liggen.”

Alles is erg duur

Yıldırım zei dat alles erg duur was en voegde eraan toe: “Ik verblijf in een kamer die 1000 dollar per nacht kost. Ik betaalde 25 euro voor 2 koffie’s. Het is erg duur, maar de geleverde service is het waard.”

Yıldırım zei dat hij in de nabije toekomst zal terugkeren naar Dortmund waar hij woont: “Misschien breng ik oudejaarsavond hier door. Maar ik ben van plan de wereld rond te reizen. Wie weet zijn er nog mooiere plekken in de wereld.”

“Hier is het onbeschrijfelijk. Er zijn prachtige, enorme huizen, ’s nachts zijn er overal lichtjes, het is net het paradijs – oh mijn God, echt als een droom,” kan ook Chico zijn geluk nauwelijks geloven.

En Chico hoeft niet eens veel van zijn eigen geld uit te geven aan zijn vakantie. Volgens het verslag betaalt zijn vriend Ferhat Dogan bijna de hele woestijnreis.

Jetskiën in de turquoise zee voor het beroemde Atlantis Hotel, een uitzicht vanaf de “Burj Khalifa” – met 828 meter het grootste gebouw ter wereld – en een tocht met een motorbuggy door de woestijn inclusief duinsurfen stonden op het programma.

Brom: DerWesten