Bekende Hollywoodster Lindsey Lohan die vorige week in Istanbul arriveerde, bezocht een Syrische vluchtelingen-familie met viceminister van Jeugd en Sport, Abdurrahim Boynukalin.

Lohan deelde een foto van haar bezoek op Instagram met de boodschap; ‘De wereld is groter dan 5’. Die zin wordt ook vaak gebruikt door president Erdogan om aandacht te trekken naar de ongelijke verdeling van macht en het gebrek aan eerlijke vertegenwoordiging in de Veiligheidsraad van de VN, dat de beslissingsmacht heeft om zaken die de hele wereld aangaan te beïnvloeden. Lohan bezocht de familie Hussein in het Sultanbeyli-district van Istanbul. De Husseins zijn een van de 3 miljoen Syriërs die het land ontvluchtten en asiel zochten in Turkije nadat ze erg gewond raakten door het voortdurend conflict.

thumbs_b_c_c724c0a1d227c4cd1263e6f0fed2f69a

“Ontmoet de familie Hussein. De vader Mohammed, raakte zwaargewond in Aleppo en zijn vrouw verliet hem en hun 3 kinderen nadat ze naar Turkije immigreerden. Het lieve meisje is Heya (9) en haar tweelingbroer is Leys”, stond haar op haar Instagram post. Ze voegde er nog bij dat de gemeente Sultanbeyli hun huur en boodschappen betaalt maar dat hun huis er slecht aan toe is. Ze zei dat de 17-jarige zoon niet thuis was tijdens haar bezoek omdat hij aan het werken was om voor zijn familie te zorgen. De 30-jarige actrice gaf cadeaus aan de Husseins en anderen in het district.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

“De wereld is groter dan vijf”

Lohan eindigde haar post met de hashtag #theworldisbiggerthan5, dat vaak gebruikt wordt door president Erdogan om aandacht te trekken aan de globale ongelijkheid. Ze bezocht ook een ziekenhuis voor vluchtelingen dat gerund wordt door de gemeente Sultanbeyli. In een vorige post deelde Lohan een foto van de Turkse vlag met een boodschap dat het lijden van de vluchtelingen in Syrië onderstreepte: “Help vluchtelingen die lijden in Syrië”, en voegde er de hashtag stop#massacreinaleppo aan toe.

 

Hurriyet, Sabah