Foto: Cüneyt Arkın

Het icoon van de Turkse cinema, acteur Cüneyt Arkın, die bekend staat voor zijn rol in de ‘Turkse Star Wars’ heeft gezworen dat hij niet zou sterven vooraleer hij het geld zou krijgen waar hij recht op had.

De bekende Turkse acteur, ondertussen 81 jaar oud, werd op 5 augustus naar het hospitaal gebracht nadat hij plots ziek werd op vakantie in Istanbul.

Het incident shockeerde vele Turken omdat hij wordt gezien als een held van de zogenaamde ‘Turkse gouden cinemajaren’. Zijn vrouw, Betül Arkın, vertelde aan de media dat haar man lijdt aan ‘chronische obstructieve longziekte’ ook wel bekend als COPD. “We laten hem niet te veel praten zodat hij niet te moe wordt. Hij vertelde ons dat hij niet zou sterven totdat hij het geld zou krijgen waar hij recht op had”, vertelde zijn vrouw aan de media.

Foto: Kara Murat

De Turkse acteur speelde sinds de jaren ’60 in honderden films, waaronder bekende historische verhalen zoals “Malkoçoğlu,” “Battal Gazi” en “Kara Murat”.

Foto: Battal Gazi

Door een gebrek aan juridische bescherming om het auteursrecht van acteurs te beschermen, zijn vele vroegere acteurs een fortuin misgelopen desondanks hun films meer dan duizenden keren werden uitgezonden door honderden televisiekanalen.

Hurriyet