Meral Akşener

İYİ (Goede) Partij heeft geen plannen om deel uit te maken van de Volksalliantie van de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) en de Nationalistische Beweging Partij (MHP), zei İYİ Partijleider Meral Akşener op 14 april.

“Ik zeg tegen jullie kleine partner en zijn vrienden; ik ben niet van plan om bij jullie te horen,” zei ze, terwijl ze de fractieleden van de İYİ Partij in het parlement toesprak.

“Maakt u zich geen zorgen, ik zal er nooit zijn; ik zal nooit tussen jullie in komen te staan. Jullie zullen deze relatie voortzetten, maar samen zullen jullie je beloften aan deze natie nakomen,” voegde ze eraan toe.

Ze bekritiseerde ook de regering voor het te laat opleggen van COVID-19 maatregelen.

“U probeert de natie de schuld te geven door te zeggen dat 84 miljoen van ons verantwoordelijk zijn voor het feit dat de pandemie dit punt heeft bereikt. U kunt niet de schuld op de natie afschuiven en weglopen,” zei Akşener, verwijzend naar de opmerkingen van minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca, die zei dat 84 miljoen mensen van de natie verantwoordelijk waren voor het stijgende aantal COVID-19-gevallen.

Bron: Hürriyet