De Koerdische regering van Noord-Irak heeft een akkoord bereikt met Turkije inzake scholen die gelinkt worden aan de Gulenistische Terreurorganisatie (FETO). Dat werd verklaard door Massoud Barzani, president van de Koerdische Regionale Regering, na zijn bijeenkomst met Turks president Recep Tayyip Erdogan en premier Binali Yildirim in Ankara.

“We hebben de situatie van de Gulenscholen in de Koerdische regio besproken. We hebben een akkoord bereikt om het probleem op te lossen zonder te studenten in die scholen te schaden”, zei Barzani. De volgende item die besproken werd, was de strijd tegen IS.
Barzani die sinds 2005 president is van de Koerdische regio zei: “We bereikten een akkoord inzake de strijd tegen IS. Vanwege grote veranderingen in de regio hebben we nu meer dan ooit nood aan solidariteit en samenwerking”.

De verklaringen van Barzani kwamen op het moment dat Het Vrije Syrisch Leger, gesteund door de Turkse strijdkrachten, de door IS gecontroleerde stad Jarablus aanviel. Koerdische en Iraakse strijdkrachten bereiden zich ook voor om Mosoel aan te vallen, de defacto hoofdstad van de terreurgroep in Noord-Irak.

AA