De Turkse acteur Bulent Inal speelt de rol van de Ottomaanse sultan ' Abdul Hamid II' in de serie "Payitaht: Abdülhamid".

De kleinzoon van de Ottomaanse sultan Abdulhamit II, Abdulhamid Kayihan Osmanoglu, pleit er voor om de Ottomaanse royale dynastie terug te installeren in Turkije.

Abdulhamid Kayihan Osmanoglu

“Wij houden zogezegd van de Ottomanen, maar in werkelijkheid is dit niet zo. Dat is de pijnlijke waarheid. Overal in het land zijn er restaurants, cafés en plekken met Ottomaanse symbolen. Desondanks heeft niemand oog voor de Ottomaanse kleinkinderen. Er zijn overal in de wereld royale dynastieën, waarom zou het niet kunnen in ons land? Ik denk dat dit waardevol zal zijn voor ons land,” zei hij.

Abdulhamit II

Ook wil de kleinzoon een film over de ervaringen van de leden van de Ottomaanse dynastie uitbrengen. “Mensen vragen ons in welk paleis wij leven. Ons volk weet niet wat de Ottomaanse dynastie heeft meegemaakt. In welke erbarmelijke omstandigheden een prins in vreemde landen moest overleven. Hoe de overgebleven leden van de dynastie in het buitenland moesten overleven. Dit verhaal moet aan het volk verteld worden. Daarom gaan we een film uitbrengen met de naam ‘de verbanning van de sultan’,” zei hij.

Cumhuriyet

T.A.