Turkse veiligheidstroepen hebben een terrorist van de YPG opgepakt in de wijk Beyoglu in Istanbul, in een gezamenlijke operatie die werd uitgevoerd door de anti-terreurcel van de politie. Hij zou Turkije illegaal zijn binnengekomen via Syrië.

De vermoedelijke terrorist is een 58-jarige man genaamd Nizamettin C. Hij kwam naar verluidt naar Istanbul via Lice, een district van de zuidoostelijke provincie Diyarbakir, na het illegaal oversteken van de Turks-Syrische grens.

Valse identiteitskaarten

Politieagenten overvielen het huis waar hij verbleef in Beyoglu en arresteerden Nizamettin C. met twee mobiele telefoons, een geheugenkaart en twee valse identiteitskaarten met de namen Mehmet Babac en Beşir İlhan, die beide zijn foto hebben.

Nader onderzoek uitgevoerd door de anti-terreurcel over de verdachte bleek dat hij ook gezocht werd op beschuldiging van kinderverkrachting. Een forensisch team onderzoekt nu ook de geheugenkaart die Nizamettin C. bij zich had. Waarschijnlijk wachtte hij orders af van PKK-leiders, gevestigd in Lice, om een terroristische aanslag te plegen.

De YPG is de gewapende tak van de PYD, het Syrische filiaal van de PKK. De PKK is officieel genoteerd als een terroristische organisatie door Turkije, de VS en de EU.

Sabah