Een kat in de Turkse provincie Antalya is zwaargewond geraakt nadat een of meerdere onbekende daders gesmolten nylon op de ogen van het diertje goten. De kat krijgt ondertussen medische verzorging.

Het beestje wordt gewoonlijk gevoed en verzorgd door de lokale winkeliers in het centrum van de stad. Toen de kat na twee dagen vermist werd, begonnen de winkeliers een zoektocht in een nabijgelegen begraafplaats. Ze vonden de kat al snel terug. Het diertje had brandwonden op zijn ogen, mond en verscheidene delen van zijn lichaam.

De winkeliers verwittigden de gemeente waarop de kat werd overgebracht naar een dierenarts. Er werden zware brandwonden vastgesteld tijdens de medische verzorging. Dierenliefhebbers schoten ondertussen ook in actie voor het diertje.

Kat is zwaargewond

Arife Yanık van de vereniging voor dierenliefhebbers in Antalya verklaarde dat de kat zwaargewond is en dat ze de kat willen overbrengen naar een speciale kliniek voor extra verzorging. Volgens Yanık gaan ze op zoek naar een baasje voor de kat nadat het diertje genezen is. Ze roept ook op om de verantwoordelijken voor de foltering te arresteren.

‘Zeer zwaar gefolterd’

“Gesmolten nylon werd gegoten op de ogen, mond en verscheidene delen van het lichaam van de kat. Dit is echt zeer zware foltering,” zei Yanık. Ze vroeg de gemeente om meer beveiligingsmaatregelen te nemen op de begraafplaats.

Sputniknews.tr

T.A.

Lorraine en Chantal deden recent een vlog over hoe mensen in Turkije hulp bieden aan  straatdieren. 

Hieronder is eentje van vorig jaar.