In de Turkse provincie Antalya heeft een Turkse man, Ednan Öz, een heel opmerkelijke ontdekking gedaan toen hij een nieuw rijbewijskaart ging halen bij de gemeente. De man toonde zijn identiteitsdocumenten, maar tot zijn verbazing kreeg Öz te horen dat hij dood was. Volgens de officiële documenten van de gemeente was hij overleden.

“Ze zeiden dat ik dood was”

“Ik ben echt verbaasd. Ze toonden mij de inschrijvingsgegevens van mijn rijbewijs. Ik zag dat mijn identiteitsnummer klopte. De naam van mijn ouders en mijn geboorteplaats klopten ook. Ik dacht dat er iets fout was maar alle gegevens klopten. Mijn foto was ook de mijne. Toen zei ik dat er ergens iets fout moet gebeurd zijn.

Maar ze zeiden tegen mij: ‘Er is geen fout, jij bent dood.’ Maar ik stond toch daar tegenover hen. Toen begonnen ze een onderzoek. Blijkbaar had een ambtenaar in de provincie Amasya een fout gemaakt. Ik heb mijn rijbewijs behaald bij de gemeente van Korkuteli in 1990. Die gemeente heeft de algemene administratie in Ankara verwittigd van de fout. Nu wacht ik op mijn nieuw rijbewijs,” zei de geschokte Öz.

Birgün

T.A.